Cs:gos historia.

Counter-strike (förkortat CS) är ett datorspel ursprungligen utvecklat som en modifikation till datorspelet Half-Lfe. senare gjordes spelet till ett självständigt datorspel av Valve Corporation med Sierra On-Line som utgivare. Spelet är en förstapersonsskjutare som spelas över nätverk med fysiska motståndare, ett multiplayer-spel. Counter-Strike har sedan det släpptes 1999 varit mycket populärt och hade 2010 sålt över nio miljoner exemplar. Inom e-sport var Counter Strike ett av de största spelen och spelades på professionell nivå fram till 2013. Flera uppföljare har gjorts däribland Counter-strike: Condition Zero (2004), Counter-Strike: Source (2004) och Counter-Strike: Global Offensive (2012)

 • Orginaltitel Half-Life: Counter-Strike
 • Utvecklare Valve Corporation
 • Utgivare Valve Corporation (Steam) Vivendi Universal (butik) Microsoft Game Studios (Xbox)
 • Genre Action,First-person shooter
 • Perspektiv Första person
 • Antal spelare Multiplayer (2-32)
 • Format Windows, Xbox, Mac OSX, Linus
 • Spelmotor GoldSrc
 • Midieformat CD, DVD, nedladdning via Steam
 • Systemkrav Datormus och tangentbord eller handkontroll.
 • Version 1.6
 • Spelserie Counter-Strike
 • Uppföljare Counter-Strike: Condition Zero

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *